Koffeinistmamman

Socionomstuderande mamma med kraftigt koffeinberoende

Sjukdomar och socbesök

Publicerad 2015-02-19 09:08:06 i

Vi har, som så många andra just nu, haft besök av sjukdom. Eller ja, jag är fortfarande inte pigg, men Marodören är tillbaka hos dagmamman och leker igen. Det är lite skillnad på vår i vanliga fall pigga unge som aldrig sitter still och den lilla flämtande kroppen som låg i min famn den mesta tiden av tre dygn. Han blir så vansinnigt påverkad av feber att det inte krävs mer än ca 38 grader för att han ska bli medtagen, och när tempen ligger strax över 39 trots medicin, ja då är det inte roligt alls. Vi försåg honom med obegränsade mängder päronsaft och lät honom smaka på salta chips. Saften slank ner, men han åt helst frukt. I söndags var första feberfri dagen och då serverade vi zucchini och haloumiplättar. Marodören älskar verkligen zucchini, så det slank ner som bara den!

Vi har ju börjat med matkasse. Vi har valt citygross vegetariska tre-dagarskasse, och än så länge är jag supernöjd. Det ska vara för fyra personer, men vi äter middag och jag och maken får lunch nästa dag, så det är rejält med mat. Vi äter ju inte helt vegetariskt annars, men då jag inte äter griskött av hälsoskäl så var det här det mest ekonomiska alternativet. Vi har ju länge haft (minst) en vegetarisk dag i veckan, och trots makens köttälskande så har han inte haft några invändningar.

Socbesök undrar en kanske vad det innebär. Jo, vi var med utbildningen på studiebesök på socialtjänsten. Så himla värt! Jag var nästan orimligt peppad innan, och det levde verkligen upp till mina förväntningar. Att få höra om hur deras arbete ser ut och vilken roll ens yrke spelar är så givande. Det är ju trots allt inte jättelångt tills en själv ska ut och jobba, även om det ibland känns så. Jag är så glad att de utbildningsansvariga verkligen tänker på att även förankra oss i verkligheten och inte bara trycker i oss massa teorier och akademiskt tänkande (även om det såklart är viktigt). Nu ska jag göra färdigt uppgiften från besöket och ge mig på nästa uppgift, dagen är igång men tack och lov är det självstudier med stora mängder te och honung under filten som gäller idag.

Om

Min profilbild

Koffeinisten

Koffeinberoende socionomstudent. Gift med J och mamma till Mini-marodören född 2013.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela